111111111

blog image

تفاوت سرور مجازی و ابری

امروزه تکنولوژی به ویژه اینترنت، نقش بسیار بزرگی در زندگی روزمره ما ایفا می‌کنند و هر روز بیشتر و بیشتر با آن درگیر می‌شویم. اوقات زیادی از زندگی ما با استفاده از تکنولوژی و اینترنت سپری می‌شود. همین امر سبب شده است اینترنت و امکانات و خدماتی که در اختیار ما قرار می‌دهد روز به روز افزایش یابند. در دنیای امروز سایت‌ها، نرم افزارها، هوش‌های مصنوعی مختلف و امکانات بسیار زیادی وجود دارند که زندگی و کار ما را بسیار آسان‌تر می‌کنند. ما می‌توانیم به کمک و یاری آن‌ها سریع‌تر و بهتر به مقصود مورد نظر خود برسیم. برای عقب نماندن از سرعت تکنولوژی و همراه بودن با آن، بهتر است ما نیز اطلاعات خود را در مورد انواع تکنولوژی‌ها و نوع کارکرد آن‌ها بالا ببریم تا بتوانیم به بهترین شکل از آن‌ها استفاده نماییم. در این مقاله قصد داریم به معرفی سرور و انواع آن بپردازیم و پس از آن به بررسی تفاوت سرور مجازی و سرور ابری بپردازیم.
ابتدا باید با سرور آشنا شویم و بدانیم چیست و روش کارکرد آن چگونه است.
اگر بخواهیم تعریفی ساده از سرور ارائه دهیم باید بگویم سرور یک کامپیوتر با ویژگی‌های خاص است. سرور سخت افزار بسیار قدرتمندی دارد و هرگز خاموش نمی‌شود و به اینترنتی با سرعت بسیار زیاد دسترسی دارد.
پس اگر بتوانید کامپیوتری با این خصوصیات تهیه کنید، در حقیقت برای خود یک سرور ساخته اید. اما تهیه همچین کامپیوتری هزینه به شدت بالایی دارد. همین امر باعث شده بسیاری از افرد برای استفاده از سرور، آن را از شرکت‌های ارائه دهنده این خدمت خریداری کنند. زیرا هم هزینه کمتری متحمل می‌شوند و هم خدمات بیشتری دریافت می‌کنند. از سرورها استفاده‌های مختلفی می‌شود که از آن‌ها می‌توان به میزبانی وب‌سایت‌ها، میزبانی وب اپلیکیشن‌ها و سرور گیم‌های مختلف و … اشاره کرد. هنان طور که می‌بینید سرورها نقش اساسی و مهمی در زندگی ما بازی می‌کنند‌.
هنگامی که دو کامیپوتر را به هم متصل می‌کنیم و میان این دو کامپیوتر داده‌ها و اطلاعاتی جابه‌جا می‌کنیم، این دو کامپیوتر یک شبکه کوچک بوجود آورده‌اند. حال اگر تعداد زیادی از این شبکه‌ها بوجود بیاوریم و تمام آنها را به هم متصل کنیم، یک شبکه بزرگ بوجود می‌آید که به آن اینترنت می‌گوییم. در اینترنت هر کامپیوتر یک آدرس مشخص و مختص به خود دارد که تنها برای آن کامپیوتر طراحی شده است. هدف از این آدرس‌های خاص شناسایی آن کامپیوتر و دسترسی به آن است.
داخل این شبکه بزرگ ینی اینترنت، تعدادی از سیستم‌ها وظیفه دارند به بقیه سیستم‌های موجود در شبکه خدمات و سرویس ارائه دهند. برای مثال وقتی اینترنت گوشی خود را روشن می‌کنیم، وارد این شبکه بزرگ که در آن تمام سیستم‌ها به هم متصل اند می‌شویم و سیستم ما که گوشی ما است وارد شبکه می‌شود. حال وقتی موضوعی را در اینترنت سرچ می‌کنیم و سایتی را باز می‌کنیم، در حقیقت با ورود به سایت به تمام اطلاعات و داده های آن وب‌سایت که بر روی یک سیستم خدمات دهنده در شبکه ذخیره شده است دسترسی پیدا می‌کنیم. ینی در حقیقت به سرور آن سایت دسترسی پیدا کرده ایم. ممکن است روی آن سرور اطلاعات بسیار زیادی ذخیره شده باشد یا افراد زیادی در آن لحظه وارد آن وبسایت شده باشند، به همین دلیل سیستم ارائه دهنده خدمات ینی سرور باید کامپیوتر با سخت افزار بسیار قوی ای باشد و نمی‌توان از یک کامپیوتر معمولی با عنوان سرور استفاده کرد.
حال سرور مجازی و سرور ابری را معرفی می‌کنیم و تفاوت سرور مجازی و سرور ابری را بازگو خواهیم کرد.

تفاوت سرور مجازی و ابری

سرور مجازی:

سخت افزار قدرتمند و دسترسی به اینترنت با سرعت بسیار بالا، عواملی هستند که قیمت تمام شده سرور را بسیار بالا برده‌اند. درست است که می‌توان سرور‌ها را از شرکت‌های مختلف اجاره و از آن استفاده کرد، اما هزینه این کار کماکان بالا بود. همچنین این کار معایب بزرگ دیگری نیز دارد. برای مثال ممکن است یک شرکت یک سرور را اجاره کند و نیازی که به فضای آن دارد بسیار کمتر از فضایی موجود در سرور باشد. در این صورت سرور برای آن شرکت موجب ضرر می‌شود. این اتفاق باعث می‌شود آن سرور نه تنها به رشد آن شرکت کمک نکند، بلکه جلو رشد و پیشرفت آن شرکت و مصرف کننده را نیز بگیرد. برای جلوگیری از این مشکلات سرورهای مجازی بوجود آمدند.
برای بوجود آوردن سرورهای مجازی، بخش سخت افزار سرور با کمک یک سری نرم افزار که کار آنها مجازی سازی است، به طور مجازی به پارتیشن‌ها و قسمت‌های مختلف و متفاوت تقسیم بندی می‌شود. هر کدام از این بخش‌ها منابع و محدودیت‌های مخصوص با خود را دارند. هر کدام ترافیک و پهنای باند و فضای مختص به خود را دارند‌. سرورهای مجازی شبیه سرورهای خصوصی هستند و همان عملکرد را دارند. تفاوت سرور خصوصی و سرور مجازی در این است که سرور مجازی محدودیت‌هایی دارد که سرور خصوصی آن محدودیت‌ها را ندارد. همچنین سرور مجازی هزینه بسیار کمتری نسبت به سرور خصوصی دارد و کاربر می‌تواند متناسب با میزان مصرف خود از سرور استفاده کند و در صورت لزوم میزان استفاده خود را کمتر یا بیشتر کند.
حال که با سرور مجازی آشنا شدیم خوب است با معایب و مزایای آن نیز آشنا شویم.
مزایای استفاده از سرور مجازی:
هزینه استفاده از سرور مجازی نسبت به سرور خصوصی بسیار پایین‌تر و مقرون به صرفه تر است. همچنین می‌توان به راحتی به آن دسترسی پیدا کرد و پیکر بندی سرور را متناسب با نیاز خود تغییر داد. سرور مجازی این امکان را به ما می‌دهد که اگر به منابع بیشتری نیاز داشتیم یا میخواستیم منابع سرور خود را کاهش دهیم، میتوانیم این کار را به آسانی انجام دهیم. سرورهای مجازی سرعت زیادی دارند و امنیت آنها نیز نسبت به سرور خصوصی بسیار بیشتر است.

معایب استفاده از سرور مجازی:
هزینه استفاده از سرور مجازی نسبت به هاست اشتراکی و سرور بیشتر است. همچنین مدیریت این سرور برای افرادی که دانش برنامه نویسی ندارند ممکن نیست.

سرور ابری

سرور ابری:

سرور ابری در حقیقت یک سرور مجازی از یک سرور است، که منابع و امکانات خود را از چندین سرور مرکزی دریافت می‌کند. این امر باعث شده است این سرور محبوبیت و تقاضای زیادی پیدا کند و در دنیای تکنولوژی و اینترنت تحول بسیار بزرگی را رغم بزند. به کمک سرور ابری می‌توانیم تمام فعالیت‌ها و کارهای مد نظر خود را انجام دهیم و از قدرت پردازش و منابع سرور استفاده کنیم. دسترسی به سرور ابری بسیار آسان است و به کمک اینترنت و در هر نقطه از جهان می‌توان به آن متصل شد.
مزایای سرویس ابری:
۱_سرعت
سرور ابری می‌تواند به سرعت به نیازهای ما پاسخ دهد و دارای سرعت بسیار بالایی است
۲_دسترسی
سرورهای ابری مقاومت بسیار بالایی در برابر خرابی دارند و همین امر باعث شده است به طور ۲۴ ساعته کار کنند و خبری از قطعی اتصال وجود نداشته باشد.
۳_قیمت
قیمت تمام شده این سرورها برای ارائه دهندگان این نوع خدمات خدمات بسیار مناسب تر است
۴_نبود قطعی و امینی بالا
به دلیل اینکه سرور ابری به طور هم زمان روی چند سرور ایجاد میشود، اگر یکی از سرورها از دسترس خارج شود، سرور دیگر وارد شده و کار را بر عهده می‌گیرد و این باعث می‌شود قطعی سرور به ۰ برسد و ایمنی به شدت بالا برود.
حالا اگر بخواهیم تفاوت سرور مجازی و سرور ابری را به طور خلاصه وار بیان کنیم، باید موارد زیر را بیان کنیم.
۱_دسترسی
دسترسی به سرور ابری بسیار سریع تر از دسترسی به سرور مجازی است.
۲_قیمت
برای شرکت‌های ارائه دهنده خدمات سرور، هزینه سرور ابری نسبت به سرور مجازی کمتر است.

۳_قطعی
قطعی در سرور ابری تقریبا ۰ است اما در سرور مجازی امکان قطعی وجود دارد.
۴_حفظ اطلاعات و امنیت
به دلیل ذخیره اطلاعات روز چند سرور در سرور ابری، حفظ اطلاعات بهتر رخ داده و اطلاعات ایمنی بیشتری دارند. همچنین اگر یک یا چند تا از سرورها در سرورابری از کار بی افتند، کماکان میتوان به اطلاعات دسترسی داشت. اما اگر این اتفاق برای سرور مجازی بی افتد، تمام اطلاعات از بین می‌روند.

 

 

برای تهیه سرور میتونید به صفحه خرید سرور مجازی هتزنر مراجعه کنید

2 نظر

Mehdi
۲۷ آبان, ۱۴۰۲

همیشه برام سوال بود که تفاوت سرور مجازی و ابری چیه یا اصلا فرقی دارن؟ ممنون از مقاله خوبتون

    hosein_hetzner
    ۲۷ آبان, ۱۴۰۲

    خواهش میکنم دوست عزیز 3>

پیام بگذارید